Trandafir criogenat: ce este, cat tine si cui il poti oferi

Trandafir criogenat: ce este, cat tine si cui il poti oferi


Florile au fost si vor fi mereu un cadou special, apreciat de femei pentru frumusetea, parfumul si gingasia acestora. Momentele de bucurie create de florile primite sub forma de buchet sunt trecatoare pentru ca la scurt timp, florile naturale se ofilesc.  


Fiind considerat regele florilor, trandafirul este printre putinele flori a carei frumusete poate fi conservata in timp printr-un proces de criogenare. Astfel trandafirul natural poate fi pastrat cativa ani si poate starni amintirea placuta a unui moment sau a unei persoane.  


Cuprins

1.Ce este trandafirul criogenat

1.1.Cum se realizeaza criogenarea

 1. Cat tine un trandafir criogenat
 2. In ce camera se tine trandafirul criogenat
 3. Cui ii poti oferi un trandafir criogenat1.Ce este trandafirul criogenat


Un trandafir criogenat poate reprezenta foarte multe lucruri la nivel de profunzime si sentiment. Poate fi un cadou special sau creativ, un obiect decorativ care armonizeaza camera sau o frumoasa amintire de la cineva drag. 


Ca piesa unica, ornamentul este creat dintr-un trandafir 100% natural, supus unui procedeu fizic care il ingheata. Trandafirul criogenat este asezat intr-un suport special care exista in multe variante: suport, bol de sticla, cupola, pentru a satisface toate gusturile. In suport pot exista elemente secundare precum pietricele decorative, elemente din lemn, care sustin trandafirul si completeaza vizual ornamentul.


 

1.1.Cum se realizeaza criogenarea trandafirului


Criogenarea este un procedeu fizic care se realizeaza prin introducerea obiectelor in substante care pot atinge o temperatura de -120 de grade Celsius. Intrarea in contact a obiectului cu substantele fac ca structura obiectului sa se schimbe prin inghetare. 


Criogenarea tradafirilor se realizeaza cel mai bine cu ajutorul unui aparat special, care functioneaza pe baza de vid. Acesta este inghetat la o temperatura, de obicei, de minus 55 de grade Celsius. Procedeul de inghetare se realizeaza timp de trei saptamani. 2. Cat tine un trandafir criogenatDaca va intrebati cat tin trandafirii criogenati, trebuie sa stiti ca procesul complex prin care trece trandafirul, ii prelungesc cu mult durata lui de viata fata de cea a unui trandafir obisnuit. Durata de viata a unui trandafir natural este de maxim o saptamana.

Cat rezista trandafirii criogenati? Ei pot tine peste 2 ani de zile. Rezistenta nu este neaparat influenta de procedura de conservare, ci tine si de tipul de trandafir.


3. In ce camera se tine trandafirul criogenat


Floarea criogenata face parte din categoria decoratiunilor pentru casa. Cat timp tin trandafirii criogenati, ei pot fi pozitionati in living, in dormitor sau in birou. Camera difera in functie de semificatia pe care o are ornamentul si de nevoia camerei de aceasta frumusete inghetata, iar aici ai cate un motiv pentru care trandafirul s-ar potrivi intr-o anumita camera:


 • Un living lipsit de farmec, anost sau monoton poate fi readus la viata cu ajutorul unui trandafir criogenat. 
 • Pentru a avea mai aproape sufleteste persoana draga care ti-a oferit trandafirul, asezarea sa in dormitor va fi o alegere foarte buna. 
 • Biroul de lucru poate fi adesea un spatiu care sa te faca sa iti pierzi energia motiv pentru care trandafirul criogenat tinut in birou te va ajuta sa lucrezi cu o stare de spirit mai buna. 4. Cui ii poti oferi un trandafir criogenat


Trandafirul criogenat poate fi un cadou potrivit pentru orice femeie draga din viata ta. 


 • Pentru mama, un astfel de trandafir va reprezenta un simbol al iubirii pe care i-o porti, un semn de apreciere si respect.
 • Bunicii ii poti oferi un astfel de trandafir pentru a-i multumi si pentru a o face sa se bucure de o frumusete netrecatoare a naturii. 
 • O prietena draga poate primi acest dar ca un semn al longevitatii relatiei voastre. 
 • Iubitei, acest trandafir ii va fi oferit in semn de iubire care dainuie in timp, fiind un bun cadou pentru indragostiti
 • Trandafirul inghetat poate fi oferit ca un cadou de casa noua pentru ea, ca un dar de ziua de nastere sau intr-un moment important din viata unei femei dragi din viata ta. 


Un trandafir criogenat reprezinta un cadou special, de lunga durata care pune in valoare minunatia unui element natural apreciat in toate colturile lumii. Rezista peste ani, poate fi asezat in diferite camere, si creeaza un efect impresionant atunci cand este prezent intr-o incapere. Femeilor dragi din viata ta le poti darui un astfel de cadou pentru ca este plin de sentimente si semnificatii. 


Sursa foto: pexels.com

Comentarii